ZAHTEVA ZA ANALIZO

ZDRAVSTVENEGA STANJA PREBIVALSTVA PO EPIDEMIJI

Od nas so zahtevali odgovornost do družbe, sedaj to mi zahtevamo od njih!

Zakaj se je v Sloveniji poslabšalo javno zdravje v 2021-2022?


 • Zakaj imamo med drugim 63% več miokarditisa v 2021 kot v 2020 in 70% več bolniških staležev v 2022 kot v 2020? Ali je cepljenje proti C-19 vplivalo na slabše zdravje ljudi?
 • Koliko obolelih in umrlih v 2021-2023 je cepljenih proti C-19 in koliko ne? Zakaj NIJZ ne analizira in primerja zdravstvenega stanja prebivalstva?
 • Zakaj še nimamo analize odziva na epidemijo?
 • Kdo bo prevzel odgovornost za nepravilnosti in kako bomo sanirali povzročeno škodo?
 • Zakaj brez referenduma svojo suverenost predajamo Svetovni zdravstveni organizaciji?

PODPIŠI ZAHTEVO  Število zbranih podpisov: 3095

  (Posodobljeno: 27.2.2024)

   

  OD PRISTOJNIH ZAHTEVAMO:

  Analizo in primerjavo zdravstvenega stanja glede na status cepljenja proti C-19
  • analizo varnosti in učinkovitosti cepiv proti Covidu-19 s primerjavo zdravstvenega stanja in smrti med cepljeno in necepljeno populacijo v Sloveniji (s pomočjo statistik in vprašalnikov o zdravstvenem stanju).
  • analizo odziva na epidemijo z oceno razmerja med koristmi in škodo epidemičnih ukrepov in njihovega vpliva na ekonomsko-gospodarske razmere in javno zdravje v Sloveniji, še posebej na zdravje otrok in mladostnikov. 
  Sodelovanje in javno soočenje z drugim mnenjem stroke
  • sodelovanje z drugim mnenjem stroke pri pripravi analiz in javno predstavitev rezultatov (v primeru nestrinjanj skozi javno soočenje različnih mnenj)
  • izredno sejo Državnega zbora z oblikovanjem jasnih stališč na temo analize odziva epidemijo in sprememb na ravni Svetovne zdravstvene organizacije in Združenih narodov
  Prevzem odgovornosti in sanacijo povzročene škode
  • takojšnja priprava protokolov zdravljenja ter hitreje in bolj široko dostopne odškodnine za poškodbe po cepljenju
  • oblikovanje v praksi izvedljivih in učinkovitih načinov sanacije škode zaradi epidemičnih ukrepov, prioritetno za otroke in mladostnike
  • prevzem odgovornosti in sankcije za odgovorne uradne osebe, ki so zavestno ali iz malomarnosti povzročile škodo

  PODPIŠI IN DELI!

  Ne glede na naša morebitna nasprotujoča si prepričanja, skupaj zahtevajmo od pristojnih, da postopajo odgovorno in strokovno. Naj javnosti na znanstven in demokratičen način dokažejo morebitne zmote drugega mnenja stroke, ne s cenzuro, diskreditacijami in grožnjami. Znanost in resnica nimata nič proti vprašanjem in dvomom, prevara ne mara biti zaslišana.


  Neodvisna in celostna analiza odziva na epidemijo je nujna tako za zagotavljanje javnega zdravja kot tudi za pripravo na morebitne nove epidemije v prihodnosti, ki jih že napovedujejo. In tudi zato, ker naša vlada brez javne razprave in referenduma predaja našo suverenost Svetovni zdravstveni organizaciji, ki je vse ukrepe priporočala.

  Preberi več: 

  (v kratkem bomo tukaj objavili tudi dokumente z vprašanji in zahtevami, ki smo jih pripravili za Nacionalni inštitut za zdravje in druge odgovorne)


   

  NE BODI TIHO, POVEJ SVOJO ZGODBO TUDI TI!

  Če se je vam ali vašim bližnjim zdravje po cepljenju proti C-19 poslabšalo in ste prepričani ali sumite, da je prejeto cepivo (vsaj deloma) vzrok za vaše težave, je pomembno, da o tem spregovorite. Če boste izrecno dovolili, bomo vašo zgodbo (anonimno) objavili na strani s Pričanji.