SPREGOVORI

Če sumite ali ste prepričani, da ste vi ali vaši bližnji zaradi epidemičnih ukrepov utrpeli škodo na svojem zdravju, je pomembno, da o tem spregovorite. S spodnjimi vprašalniki nam pomagate raziskovati povzročeno škodo, ki je ključna za strokovno oceno sorazmernosti med koristjo in škodo. Vprašalnike lahko izpolnite zase, za sorodnika ali pacienta. Vaše podatke varujemo kot strogo zaupne.

Zdravniki pogosto zanikajo povezavo s cepljenjem in o domnevnih neželenih učinkov ne poročajo pristojnim. Več o tem, kdaj morajo zdravniki prijaviti neželene učinke, kako jih lahko prijavite sami, si preberite na strani Dolžnosti zdravnikov pred in po cepljenju. Seznam pogostih in drugih neželenih učinkov najdete na strani Neželeni učinki, zdravstvene težave in poškodbe po cepljenju proti C-19.

Vse kaže, da bi s preventivo in ustreznim pravočasnim zdravljenjem lahko preprečili od 60 do 80% vseh težjih potekov, hospitalizacij, primerov dolgotrajnega kovida in smrti zaradi te bolezni. Več o tem si preberite na strani Preventiva in zdravljenje kovida.

Več o tej temi si lahko preberete na strani Nesorazmernost in posledice epidemičnih ukrepov.

Več o tej temi si lahko preberete na strani Nesorazmernost in posledice epidemičnih ukrepov.

Za zdravo, varno in svobodno družbo smo odgovorni vsi.