Namen in vizija

Namen in vizija

Namen in vizija

Spletna stran ‘Odgovoren za zdravje’

Ta spletna stran je bila ustvarjena, ker obstaja sum, da prihaja do pomembnih razlik med uradnimi podatki in resničnim stanjem glede koristi in tveganj cepljenja, testiranja in uporabe zaščitnih mask ter nasprotujočih si mnenj strokovnjakov. To nas je pripeljalo do hudega razdora med ljudmi.

Preveč nam je mar, da bi lahko ta razkroj družbe le opazovali, zato je naš namen, da raziščemo stanje, ugotovitve primerjamo z uradnimi poročili in glede na morebitne nepravilnosti odgovorne institucije in posameznike pozovemo k odgovornemu in skrbnemu delovanju.

Vsi si želimo zdravja, varnosti in svobode in ni nam vseeno eden za drugega, o tem ni dvoma!

Smo v izredno zapleteni in težki situaciji z različnimi pogledi na morebitne rešitve. Ne dovolimo, da nas politika spet razdvoji. Da se lahko odločimo, kaj je prav, moramo najprej vedeti, kaj je res.

Bodimo pri tem zavezniki!

Dokažimo, da smo sposobni med iskanjem resnice konstruktivno sodelovati, se slišati ter vzdrževati spoštljivo in argumentirano razpravo ne glede na nasprotujoča si prepričanja.

V tej krizi se spomnimo pomena biti Človek.

Verjamemo, da ima velika večina zdravnikov in drugih odgovornih najboljše namene, ne verjamemo pa, da so nezmotljivi. Ali da si v svetu neskončnih apetitov po oblasti, privilegijih in dobičku lahko dovolijo slepo zaupati pristojnim institucijam, farmacevtskim podjetjem in politiki. Ljudski nadzor nad delom uradnih institucij in zdravnikov oziroma aktivno sodelovanje z njimi lahko pripomore k mirni in konstruktivni rešitvi medsebojnih nesoglasij. Še več! S skupnimi močmi lahko izboljšamo sistem javnega zdravstva.

Dogajanje v času koronske krize je izredno zaskrbljujoče

Meje dovoljenega se nevarno prestopajo. V imenu ‘varnosti’ nam grobo posegajo v osnovne človekove pravice. Je to res v naše dobro, ali je v ozadju prevara, kot že ničkolikokrat v zgodovini? Nič ne trdimo, le razmišljamo in se sprašujemo.

Prevara s prašičjo gripo leta 2009 je srhljivo podobna današnji situaciji. Takrat smo jih razkrili. So glavni svetovni akterji od takrat do danes le izpopolnili svoja orodja manipulacije sveta?

‘’Lansko vroče poletje je minilo v znamenju strahu pred virusom prašičje gripe, ki so mu nasedli mnogi ugledni strokovnjaki in tudi najresnejši svetovni mediji.’’

(članek iz Dela, Sobotna priloga, 2010 )

Evropska komisarka je javno pozvala k odpravi Nürnberškega kodeksa za lažje uvedbo obveznega cepljenja. Ta kodeks ‘’pomeni enega najpomembnejših mejnikov v zgodovini medicine, saj so z njim prvič zagotovili ustrezen okvir za raziskave na ljudeh’’ (Markus Muller, predsednik in rektor medicinske univerze na Dunaju). Ta in drugi mednarodni dokumenti so pomembne varovalke, da se grozote 2. svetovne vojne ne bi ponovile. Jih sploh poznamo? Obljubili smo, da ne bomo dovolili, da se ponovi. A postavlja se pomembno vprašanje:

Smo danes kot družba bolj modri, da bi tokrat dovolj zgodaj prepoznali orodja manipulacije in preprečili ponoven zločin nad človeštvom?

Ne pozabimo, da je Hitlerju in sodelavcem zločin uspel le zato, ker je preveč ljudi brez kritičnega pomisleka podleglo medijski propagandi in ker so le ‘opravljali svojo delo in ubogali navodila’.

‘’Pošasti obstajajo, a jih ni dovolj, da bi bile resnično nevarne. Bolj nevarni so običajni ljudje, funkcionarji, ki so pripravljeni brez vprašanj verjeti in delovati.’’ (Primo Levi, italijanski pisec, partizan, preživel taborišče Auschwitz)

‘’Nikoli ne naredi česa proti svoji vesti, tudi če to od tebe zahteva država.’’ (Albert Einstein)