• Pričevalka: Karmen Kaluža (47) za očeta Ladislava Kaluža (83)
  • Cepivo: Dvakrat cepljen, prvič podatek o vrsti cepiva ni zabeležen (3.5.2021), drugič je bilo to cepivo Pfizer (16.9. 2021).
  • Predhodno zdravstveno stanje: upokojen, nameščen v domu starejših občanov Postojna (DSO), nepokreten, vendar mentalno funkcionalen.
  • Pojasnilna dolžnost pred cepljenjem ni bila opravljena, preiskave pred cepljenjem niso bile opravljene.
  • Odločitev za cepljenje: cepil se je, ker je želel mir, hčeri je povedal, da mu ne dajo miru. Kljub zapletom po prvem cepljenju, so drugi odmerek vseeno priporočali.

Gospodu je po cepljenju s prvim odmerkom začela otekati roka, kjer je bil cepljen, prav tako je začelo otekati koleno. Poročal je, da ga bolijo kosti in se počuti nemočnega. Slabšale so se njegove mentalne sposobnosti in orientacija, poslabšalo se je spanje, pojavilo se je solzenje oči, glavobol in odpovedovanje ledvic. Ker osebje v DSO-ju ni uredilo hospitalizacije je hčera to storila sama. V bolnišnici so diagnosticirali septični artritis, ga pozdravili in gospoda poslali nazaj v DSO. Težave so se stopnjevale, drugi odmerek cepiva je kljub težavam prejel. Po drugem odmerku je bil ponovno hospitaliziran, dobil je tudi epileptične napade in v bolnišnici tudi umrl.

Hčera navaja, da se je pri očetu po cepljenju spremenilo vse – od spomina, do psihičnega in fizičnega počutja. Hčera je medicinsko osebje v na infekcijski kliniki v Ljubljani vprašala, če je vzrok poslabšanja njegovega zdravstvenega stanja cepivo. Odgovorili so ji, da lahko to potrdijo ustno, pisno pa ne.