Zamujen rok za predložitev sprememb Mednarodnega zdravstvenega pravilnika je priložnost za zaustavitev diktature Svetovne zdravstvene organizacije (SZO)

AKTIVIRAJMO SE!

 

Rok za predložitev besedila novega mednarodnega zdravstvenega pravilnika je bil 27. januar 2024. Zato je sprejetje kateregakoli amandmaja na 77. skupščini SZO maja 2024 nelegitimno. Zaradi navedenega dejstva je pomembno, da se MNOŽIČNO AKTIVIRAMO. Civilna iniciatova slovenskih pravnikov (CISP) je pismo že poslala vsem odločevalcem, sedaj smo na vrsti mi.


Kaj lahko narediš?

 

1. Deli to objavo, da novica doseže čim več ljudi.

2. Pošlji pismo predstavnikom Delovne skupine Republike Slovenije v pogajanjih v zvezi s spremembami Mednarodnega zdravstvenega pravilnika (e-naslovi so v dokumentu):

3. Zgornje pismo pošljite kot prilogo v vednost tudi predstavnikom v Državnem zboru, članom Državnega sveta, ministrici za zdravje dr. Valentini Prevolnik Rupel, ministrici za zunanje zadeve Tanji Fajon, predsedniku Vlade dr. Robertu Golobu in vsem medijem.


Zakaj je res pomembno, da to naredimo v čim večjem številu in čimprej?

 

Ker je to izjemna in legitimna priložnost za zaustavitev SZO diktature.  Seznanjeni ste, da smo »odločevalce« različne aktivistične skupine ves čas dogajanja – 3 leta – opozarjale na spremembe Mednarodnega zdravstvenega pravilnika kot tudi na novo pandemijsko pogodbo. Čas se je iztekel, vse člane slovenske delovne skupine kot tudi Vlado je na pravne dileme sprejemanja že opozorila stroka – pravniki.

Na nas ljudeh je, da od demokratično izvoljenih predstavnikov (poslank in poslancev, svetnikov…) zahtevamo, da na podlagi 55. člena veljavnega Mednarodnega zdravstvenega pravilnika na 77. ZASEDANJU GENERALNE SKUPŠČINE SZO MAJA 2024, LE – TA, NE SME SPREJETI NOBENEGA AMANDMAJA.

55. člen Mednarodnega zdravstvenega pravilnika določa, da mora generalni sekretar Svetovne zdravstvene organizacije (v nadaljevanju SZO) najmanj štiri mesece pred zasedanjem generalne skupščine vsem državam članicam posredovati predlagano besedilo sprememb, ki se bodo obravnavale na skupščini. Kolikor je znano javnosti, Delovna skupina za spremembe Mednarodnega zdravstvenega pravilnika ni predložila besedila predlaganih sprememb do roka za sprejem le-teh na zasedanju generalne skupščine SZO, ki bo maja 2024. Ta rok je bil 27. januarja 2024.

Mi, ljudje, SZO in naše predstavnike v SZO pozivamo k odgovornosti zaradi kršitve veljavnega 55. člena Mednarodnega zdravstvenega pravilnika.

Zahvaljujemo se dr. Silvii Behrendt, direktorici avstrijske Agencije za globalno zdravje in nekdanji svetovalki za Mednarodna zdravstvena pravila pri SZO, za njena nenehna prizadevanja, da bi ta organizacija delovala v skladu s pravnimi določili. Prav tako se zahvaljujemo Jamesu Roguskiju za njegovo opozarjanje in obveščanje javnosti v zvezi s to perečo problematiko.

 


Vir: James Roguski, 7. marec 2024

Originalno pismo dr. Silvie Behrendt poslano dr. Tedrosu je objavljeno na spodnji strani:

https://jamesroguski.substack.com/p/an-open-letter-to-tedros?utm_campaign=post&utm_medium=email&triedRedirect=true


 

ZAHTEVA ZA ANALIZO IN SOOČENJE Z DRUGIM MNENJEM

Zakaj se je poslabšalo javno zdravje v 2021 in 2022? Zahtevamo analizo varnosti in učinkovitosti kovid cepiv s primerjavo zdravstvenega stanja in smrti med cepljeno in necepljeno populacijo, analizo odziva na epidemijo, sodelovanje z drugim mnenjem stroke ter prevzem odgovornosti in sanacijo povzročene škode.

NE BODI TIHO, POVEJ SVOJO ZGODBO TUDI TI!

Če se je vam ali vašim bližnjim zdravje po cepljenju proti C-19 poslabšalo in ste prepričani ali sumite, da je prejeto cepivo (deloma) vzrok za vaše težave, nam sporočite. Če boste izrecno dovolili, bomo vašo zgodbo (anonimno) objavili na strani s Pričanji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja