Urška Klakočar Zupančič izrazila podporo in ponudila pomoč pri Zahtevi za analizo cepljenja

Čas je, da jo spomnimo na njeno obljubo!

”Predsednica Državnega zbora je izrazila naklonjenost do razprave, v kateri bi lahko različni strokovnjaki ter druge osebe, ki bi lahko dale koristne informacije, soočili mnenja in stališča ter predstavili analize in morebitne statistične podatke o zdravstvenem stanju ljudi pred in po covidu, saj meni, da bi bila transparentna predstavitev različnih mnenj in argumentov vsekakor dobrodošla.” (protokolarno srečanje, januar 2023) 

Urška K. Zupančič nam je obljubila, da se bo odločno zavzela za razpravo in za to, da pristojni organi izvedejo analizo zdravstvenega stanja glede na status cepljenja proti Covidu-19. Če se pristojni ne bi odzvali, je obljubila, da bo problematiko naslovila javno. 

Od Urške Klakočar Zupančič sedaj zahtevamo oz. pričakujemo, da bo držala svojo besedo. Celotno komunikacijo z njo si lahko preberete tukaj. Piši ji tudi ti!

Zahtevo za analizo s svojim podpisom lahko podpreš tukaj.


Vera Kanalec, predstavnica Društva za zdrave dojke, in Maja Zakotnik, predstavnica skupine Odgovoren za zdravje (OZZ), sta bili januarja 2023 povabljeni na protokolarno srečanje s predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič.

Predsednica je bila seznanjena s problematiko poslabšanja zdravstvenega stanja v Sloveniji, ki se je začelo drastično poslabševati leta 2021, ko se je začelo cepljenje proti Covidu-19. Seznanjena je bila s kršitvami varnostnih protokol pri izvedbi cepljenja in z z izogibanjem pristojnih, da bi opravili analizo varnosti in učinkovitosti cepljenja na podlagi podatkov iz Slovenije.

Zaupala nam je, da se je sama cepila zaradi pritiskov družbe in vseh omejitev, čeprav je imela velike pomisleke, in izrazila zaskrbljenost nad porastom zdravstvenih težav in smrti ter morebitni povezavi teh težav s cepljenjem. Nesprejemljivo se ji zdi, da pristojni kljub vsem pozivom in zaskrbljujočim podatkom ne opravijo analiz. Zato nam je obljubila, da se bo odločno zavzela za razpravo in za to, da pristojni organi izvedejo analizo zdravstvenega stanja glede na status cepljenja proti Covidu-19. Če se pristojni ne bi odzvali, je obljubila, da bo problematiko naslovila javno.

Odgovorila nam je tudi, da se zaveda nevarnosti in dejstva, da bo soočena z močnim odporom, a je zatrdila, da se tega ne boji.

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je do takrat prejel že mnogo pobud javnosti za analizo cepljenja oz. primerjavo zdravstvenega stanja med cepljenimi in necepljenimi, ki so jih ignorirali. Marca 2023 in marca 2024 smo na NIJZ zahtevo za analizo podali tudi v skupini ‘Odgovoren za zdravje’.

Ker se ni zgodilo nič in se brez močne podpore javnosti tudi ne bo, smo pripravili spletno stran s peticijo v podporo vsem zahtevam za analizo ukrepov, ter kampanjo Drugo mnenje, ki v skupnih zahtevah združuje številne posameznike, gibanja in skupine. Tako Zahtevo kot tudi vso uradno komunikacijo pristojnim pošiljamo v imenu skupine OZZ in vseh podpisnikov zahteve.

Podpri zahtevo s svojim podpisom in jo deli čim širše:

ZAHTEVA ZA ANALIZO IN SOOČENJE Z DRUGIM MNENJEM

Zakaj se je poslabšalo javno zdravje v 2021 in 2022? Zahtevamo analizo varnosti in učinkovitosti kovid cepiv s primerjavo zdravstvenega stanja in smrti med cepljeno in necepljeno populacijo, analizo odziva na epidemijo, sodelovanje z drugim mnenjem stroke ter prevzem odgovornosti in sanacijo povzročene škode.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja