Revija Jana: Dušan Nolimal o nujni analizi cepljenja proti covidu

Dušan Nolimal, dr. med.

Dušan Nolimal, dr. med., ki je bil do upokojitve zaposlen na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ), je o problematiki tokrat spregovoril za revijo Jana. Zahvaljujemo se tako dr. Nolimalu kot tudi novinarki in ekipi revije Jana, da s svojimi prizadevanji podpirajo zahtevo za analizo in soočenje z drugim mnenjem stroke.

Dr. Nolimal ob intervjuju dodaja: ”Danes je jasno, da sta svetovni odziv na epidemijo covida-19 diktirala farmacevtska industrija in politika, ne pa stroka. To se je pokazalo skozi številne odločitve, ki so bolj upoštevale ekonomske in politične interese kot zdravstvene potrebe ljudi. Zdravniki, posebej tisti v institucijah za javno zdravje (NIJZ ipd.), so nezavedno ali celo zavestno izvajali te interese. Tisti, ki so predlagali zgodnje zdravljenje z nepatentiranimi zdravili ali opozarjali na neželene učinke covid-19 cepiv, so bili sankcionirani, njihova stališča pa cenzurirana in utišana.Zdaj se počasi razkriva resnica, vendar so bile mnoge škodljive odločitve že sprejete. Veliko prepozno so začeli nekateri mediji tudi v Sloveniji objavljati delčke resnice o epidemiji.

V intervjuju smo razpravljali o pomanjkanju analiz podatkov o epidemiji in cepljenju, ki jih hrani in še vedno birokratsko uzurpira vodstvo NIJZ, kar ruši zaupanje v cepljenje in ukrepe javnega zdravja nasploh. Namesto da bi se podatki transparentno in redno posredovali javnosti, ostajajo skriti v birokratskih labirintih. Takšno ravnanje onemogoča tudi neodvisno preverjanje učinkovitosti in varnosti cepiv, kar je ključno za ohranjanje javnega zaupanja.”

Del prispevka je dostopen na spletnem portalu,  celoten prispevek lahko preberete v tiskani izdaji Jani (24.6.2024) ali tukaj.

Podpri zahtevo za analizo s svojim podpisom in jo deli čim širše:

ZAHTEVA ZA ANALIZO IN SOOČENJE Z DRUGIM MNENJEM

Zakaj se je poslabšalo javno zdravje v 2021 in 2022? Zahtevamo analizo varnosti in učinkovitosti kovid cepiv s primerjavo zdravstvenega stanja in smrti med cepljeno in necepljeno populacijo, analizo odziva na epidemijo, sodelovanje z drugim mnenjem stroke ter prevzem odgovornosti in sanacijo povzročene škode.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja