Alergična reakcija, visok pritisk, nenormalen utrip, bolečine v prsih, nogah in rokah

Pred cepljenjem: huda alergija na penicilin in pike

“Takoj po cepljenju, na poti domov, sem imela težave z dihanjem in požiranjem, ostre bolečine, otopel oz. paraliziran obraz in otekle oči, imela sem občutek, da moj obraz žari. V dežurni so mi rekli, da gre za neopredeljeno alergijo in so potrdili povezavo s cepljenjem. Doma sem imela navale utripanja srca, imela sem visok pritisk in dobila bolečine v prsih, nisem mogla požirati. Bila sem zelo utrujena. Imela sem glavobole, ki jih prej nikoli nisem imela.  Obraza 2 dni nisem čutila. Sredi noči sem se zbujala zaradi utripanja srca, močno me je treslo. Imela sem hude bolečine v rokah in nogah. Vse je vztrajala dolgo časa. Bolečine so se stopnjevale. Sedaj sem bolje, še vedno imam pritisk v prsih in nenadno utripanje srca.

Osebna zdravnica mi prvič sploh ni odgovorila! Drugič mi je odgovorila, da grem lahko na urgenco. Počutim sem, da nikomur ni mar za to, kaj se dogaja z mano. Zdravniki me na splošno večinoma niso jemali resno in mi govorili, da sem samosugestivna. Le eden mi je rekel, da moram neželeni učinek prijaviti.

Tudi sin ima alergije in druge težave. O tem sem obvestilo dr. Beovič in mi je kljub temu za oba svetovala cepljenje. Obvestila sem jo o težavah po cepljenju in je rekla, da gre za alergično reakcijo na PEG, kar mi prej ni rekel nihče! In mi svetovala nadaljnje cepljenje pod nadzorom. Seveda se nisem več cepila, saj jim ne zaupam, da vedo, kaj delajo.

PROTOKOLI PO CEPLJENJU

  • Večina zdravnikov me ni jemala resno.
  • Neželenih učinkov niso prijavili.

Gospa je po priporočilu enega specialista naredila prijavo sama, a so ji potem rekli, da prijave niso dobili.

PROTOKOLI PRED CEPLJENJEM

  • Pojasnilna dolžnost: NE*
  • Pisno soglasje: NE*

*Dr Beovič je obema s sinom svetovala cepljenje, kljub alergijam in drugim zdr. težavam.

* Gospa soglasja ni želela podpisati, ker je na njem pisalo, da nima alergij, čeprav jih ima. Zdravnica je to dopisala in jo cepila brez podpisa soglasja.

NE BODI TIHO, POVEJ SVOJO ZGODBO TUDI TI!

Če se je vam ali vašim bližnjim zdravje po cepljenju proti C-19 poslabšalo in ste prepričani ali sumite, da je prejeto cepivo (vsaj deloma) vzrok za vaše težave, nam sporočite. Če boste izrecno dovolili, bomo vašo zgodbo (anonimno) objavili na strani s Pričanji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja