POZIV VLADI IN ODLOČEVALCEM: ZAŠČITIMO NAŠE OTROKE IN MLADOSTNIKE!

Analiza zdravstvenega stanja po epidemiji je nujnost; v sklopu le-te je visoka prioriteta analiza zdravstvenega stanja otrok in mladostnikov.

Podpisniki smo prepričani, da je ta poziv za prihodnost naših otrok in mladostnikov izjemno pomemben. Zadnja tri leta, polna nesmiselnih in nerazumnih ukrepov so močno zaznamovala otroke in mladostnike. Dnevno se srečujemo z njihovimi pogosto nevidnimi stiskami, ki jih globoko razžirajo. Zato menimo, da moramo mi kot odgovorni odrasli vključno z odgovornimi voditelji posledicam, povzročenim z nerazumnimi epidemičnimi ukrepi in krizo, pogledati iskreno v oči in nemudoma poiskati rešitve. Nesporno je dejstvo, da je psihofizično stanje naših otrok in mladih zaskrbljujoče. Zahteva takojšnje ukrepanje. To smo od odgovornih pričakovali že takoj po zaključeni epidemiji, pa se ni zgodilo.

Resne, celostne analize o posledicah epidemičnih ukrepov, in nadaljevanju krize z vojno, za tako pomembno področje kot so posledice na otrocih in mladostnikih, nimamo in takšn analizo bi morali vključiti v novo novelo Zakona o osnovni šoli, ki je v pripravi.

Prosimo vas, da iz udobja domačega naslonjača podprete poziv vladi in odločevalcem Zaščitimo naše otroke in mladostnike in s tem tudi zahtevo za analizo zdravstvenega stanja prebivalstva.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja