Psihologija totalitarizma - Mattias Desmet na obisku v v Sloveniji

Mattias Desmet je profesor klinične psihologije na oddelku za psihologijo in izobraževalne vede na Univerzi v Gentu (Belgija). Kot uveljavljen strokovnjak za psihologijo množic je iz te perspektive razsvetlil dogajanje pandemije Covid-19, teorijo ustrahovanja, gaslightinga itd. Je avtor več kot stotih recenziranih znanstvenih člankov. Leta 2018 je prejel nagrado psihoanalitične študije Združenja za psihoanalitično psihoterapijo, leta 2019 pa nagrado Wima Trijsburga, Nizozemskega združenja za psihoterapijo. Njegovo delo in stališča so izhodišče za številne medijske odmevne prispevke in razprave širom sveta od Forbesa, New York Posta, Salon.com in Fox Newsa …

‘Leta 2017 tega ni bilo več mogoče zanikati: poseganje vlad v zasebno življenje se je izjemno hitro povečevalo. Doživeli smo razgradnjo pravice do zasebnosti (zlasti po 11. septembru 2001), glasovi proti so bili vse bolj cenzurirani in zatirani (zlasti v zvezi z razpravo o podnebnih spremembah), povečevalo se je število vsiljivih ukrepov varnostnih sil in še mnogo več.’ (Psihologija totalitarizma, Matthias Desmet)

V letu 2023 je bila pri Založbi Sanje v slovenski jezik prevedena njegova knjiga Psihologija totalitarizma.

V aprilu 2024 je imel v sklopu obiska Slovenije 2 predavanji, V Ljubljani in Mariboru. Posnetek predavanja s slovenskim prevodom je dostopen na tej povezavi.

O njegovem obisku v Sloveniji sta poročala celo Dnevnik in Delo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja