Državni svet podpira analizo cepljenja in drugih epidemioloških ukrepov

V Državnem svetu so na Posvetu o sodobnih zdravstvenih politikah maja 2023 posebej poudarili, da so merjenje in analize rezultatov medicinskih postopkov oziroma »evidence based medicine« temeljni standard medicinske znanosti. To je (oz. naj bi bilo) samoumevno že za ustaljene in preizkušene medicinske metode, še toliko bolj pa je to nujno v primeru novih, ne dovolj preizkušenih ali eksperimentalnih metod, med katere se uvrščajo ‘cepiva’ proti Covidu-19.

Na tem posvetu je raziskovalec Srečko Šorli odlično predstavil problematiko odsotnosti uradnih analiz cepljenja proti Covidu-19 in so se razpravljalci in oba zdravnika vsi strinjali, da so analize cepljenja in drugih epidemioloških ukrepov nujne, ter poročilo posveta s tem predlogom poslali na NIJZ.

G. Šorli je Državni svet seznanil tudi s svojo študijo o povečani umrljivosti med cepljenimi, ki jo je s sodelavci objavil januarja 2023. Na njegovo pobudo je skupina posameznikov maja 2023 obema odboroma za zdravstvo in drugim pristojnim dostavila javno pobudo za analizo cepljenja proti C-19. V Delu so to pobudo objavili v pismu bralcev. K izvajanju primerjalnih analiz med cepljenimi in necepljenimi pa je pristojne pozval že januarja 2021 (članek iz Dnevnika).

 

VIDEO: Srečko Šorli v Državnem svetu (12.5.2023)

ZAHTEVA ZA ANALIZO IN SOOČENJE Z DRUGIM MNENJEM

Zakaj se je poslabšalo javno zdravje v 2021 in 2022? Zahtevamo analizo varnosti in učinkovitosti kovid cepiv s primerjavo zdravstvenega stanja in smrti med cepljeno in necepljeno populacijo, analizo odziva na epidemijo, sodelovanje z drugim mnenjem stroke ter prevzem odgovornosti in sanacijo povzročene škode.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja