Aktualno

Aktualno

Aktualno

POZIV VODITELJEM IZVENPARLAMENTARNIH STRANK (7.7.2022)

Midve, skupina OZZ in vsi, ki bodo podprli in delili ta poziv, vsem zgoraj naštetim voditeljem sporočamo, da imamo resnično dovolj prerekanja, žaljenja, samohvale in očitkov, kdo je naredil več in kdo premalo, kdo je boljši, kdo ima bolj prav, kdo je na ulice spravil več ljudi, kdo je zbral več podpisov, kdo bo glavni in kdo se mora komu podrejati…

Dovolj imamo rivalstva in politikanstva! 

POZIV VODITELJEM IZVENPARLAMENTARNIH STRANK


Pomembno obvestilo glede sprejema ZNB-D (29.6.2022)

Ker so bili na današnji izredni seji predlogi sprememb ZNB-D sprejeti, začenjamo s pobudo volivcev za vložitev zahteve za razpis zakonodajnega referenduma. V 7 dneh moramo zbrati 2.500 podpisov v fizični obliki. Prenesi si spodnji obrazec, zberi čim več podpisov in nam jih pošlji.
POZOR: Podatki naj bodo vpisani s tiskanimi črkami, popolni in točni, tako kot na vašem osebnem dokumentu, saj je v nasprotnem primeru podpis neveljaven.
Izpolnjen obrazec pošljite na: Društvo za zaščito človeka in njegovih pravic, Regentova ulica 6, 2000 Maribor.
Prepričani smo, da nam bo s skupnimi močmi kot vedno uspelo kljub poletnim dopustom.
Ljudska koalicija

Obrazec za zbiranje podpisov


ZAHTEVA ZA REDNI POSTOPEK IN JAVNO RAZPRAVO PRED SPREJETJEM ZNB-D

Od izvoljenih predstavnikov ljudstva zahtevamo, da sprememb Zakona ZNB-D (Zakon o nalezljivih boleznih) ne obravnavate po skrajšanem postopku, saj se gre za preveč pomemben dokument, ki bo bistveno vplival na praktično vsa področja našega življenja v primeru prihodnjih zdravstvenih groženj. Zato je treba predlagane spremembe ZNB-ja uvesti po rednem postopku in s tem v proces vključiti tudi celotno zainteresirano javnost in civilno družbo skozi javno razpravo.

Podpiši zahtevo


PISMO SKUPINE OZZ GLEDE ZNB

Zahteva za redni postopek in javno razpravo glede ZNB je plod sodelovanja najrazličnejših skupin in posameznikov, ki smo se združili v 3 osnovnih zahtevah. V imenu skupine Odgovoren za zdravje pa smo na vse pripravljalce zakona naslovili še posebno sporočilo, ki ga objavljamo na spodnji povezavi.

Naše pismo