• Evropska državljanska pobuda
  S to pobudo in zbranimi 1.000.000 podpisi iz vseh držav EU jasno izražamo zahteve, ki jih bo Evropska komisija skladno z Lizbonsko pogodbo morala obravnavati.
 • Pismo Evropske agencije za zdravila navaja neutemeljenost obveznega* cepljenja proti koronavirusom
  EMA sedaj priznava to, kar so ugledni znanstveniki jasno povedali že leta 2020: množično cepljenje (v času epidemije in s cepivi, ki ne zaščitijo pred okužbo, op. OZZ) ne more pripeljati do sterilne imunosti, ki lahko prepreči okužbo in prenos na druge ljudi. Vendar je bila prav trditev o zaščiti pred okužbo in prenosom edina utemeljitev za obvezno cepljenje v Avstriji in za obvezno poklicno cepljenje v številnih drugih državah – v zdravstvu, vojski, zdravstvenih ustanovah in podobno.
 • Pobuda za vpis gotovine v ustavo RS
  32.11.2023 je bilo v državni zbor vloženih 56.267 od potrebnih 30.000 podpisov podpore.
 • Poziv vladi: Zaščitimo naše otroke in mladostnike
  Resne, celostne analize o posledicah epidemičnih ukrepov, in nadaljevanju krize z vojno, za tako pomembno področje kot so posledice na otrocih in mladostnikih, nimamo in takšn analizo bi morali vključiti v novo novelo Zakona o osnovni šoli, ki je v pripravi.
 • Nelegalne prakse UKC pri shranjevanju biološkega materiala ob rojstvu
  UKC brez informiranja in soglasja staršev shranjuje biološki material oz. vzorce krvi, ki jih pridobijo za neonatalne presejalne teste.