POBUDA ZA VPIS GOTOVINE V USTAVO REPUBLIKE SLOVENIJE

Tik pred ciljem smo. Zbranih je že 22.000 podpisov, potrebujemo jih 30.000. Če še niste uspeli, čimprej oddajte svojo podporo pobudi za vpis gotovine v ustavo. Navdušite tudi vsaj tri sorodnike ali prijatelje. Skupaj nam bo uspelo. Svojo podporo lahko oddate fizično na Upravni enoti ali z digitalnim certifikatom. Časa imamo do 30.10. 2023.

Z raziskovanjem sem prišel do ugotovitve, da uvedba digitalnega denarja in popolno ukinjanje gotovine pomeni konec svobode za ljudi, v ozadju pa preži velika nevarnost popolne kontrole in nadzora. S to pobudo spremembe Ustave R. Slovenije in vpisom gotovine v Ustavo R. Slovenije želim informirati državljane R. Slovenije o teh nevarnostih ter zagotoviti, da se pravica do uporabe gotovine vpiše v najvišji pravni akt v državi, to je v Ustavo R. Slovenije kot ena od možnosti, da bi v R. Sloveniji obstala gotovina kot zakonito plačilno sredstvo, ne glede na to, če bo v prihodnosti morda uveden digitalni evro oz. digitalni denar.“ (Pobudnik, Ivan Jurgec)


Biserka Ilin, dr. med. spec. psihiater, pedopsihiater, psihoterapevt

POSODOBITEV 23.11.2023: Danes je bilo v državni zbor vloženih 56.267 podpisov podpore. Za nadaljne aktivnosti spremljajte spletno stran www.gotovina.info in www.povezani-smo.eu/vpis-gotovine-v-ustavo/.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja